Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İhsanoğlu’nu suçladı. Erdoğan, “Geçen gün gitmiş Mehmet Akif’in mezarını ziyaret etmiş, orda kitabede İstiklal Marşı’nı okuyor ve ne diyor ‘bu dörtlük herhalde Çanakkale Şehitleri şiirinden bir parça’ diyor. Babasına karşı da nankör, merhum Akif’e karşı da maalesef nankör.” dedi. Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Mardin’de halka hitap […]
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İhsanoğlu’nu suçladı. Erdoğan, “Geçen gün gitmiş Mehmet Akif’in mezarını ziyaret etmiş, orda kitabede İstiklal Marşı’nı okuyor ve ne diyor ‘bu dörtlük herhalde Çanakkale Şehitleri şiirinden bir parça’ diyor. Babasına karşı da nankör, merhum Akif’e karşı da maalesef nankör.” dedi.
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Mardin’de halka hitap etti. Van mitinginin ardından havayolu ile Mardin Havalimanı’na inen Erdoğan ve beraberindeki heyet seçim otobüs ile miting alanına geldi.
Başbakan Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına sert tepki gösterdi. “Gazze’de alçakça öldürülen bebeklerin, balinalar kadar bile haber değeri yok.” diyen Erdoğan, “Taksim’de vandallar şiddet eylemleri yaparken uluslararası medya oraya toplanıp saatlerce canlı yayın yapıyordu. Ukrayna’da, Mısır’da gençlerin ülkelerini tahrip eden eylemleri saatlerce günlerce yayınlanıyordu. Taksim’de polisimiz gaz, su kullandı diye Avrupa Birliği, Avrupa ülkeleri, batılı ülkeler bize demokrasi dersi vermeye yelteniyordu. Biber gazı için ayağa kalkan o demokratlar nerede? Polis su kullandı diye özgürlükten bahsedenler nerede? Sağa sola parmak sallayan, güya demokrasi, insan hakları dersleri veren o mütekebbirler nerede? Hiç sesleri çıkmıyor. Gazze’de ölen bebekleri, çocukları görmüyorlar. İstedikleri kadar sırtlarını dönsünler, istedikleri kadar görmezlikten, duymazlıktan gelsinler, o Gazzeli bebeklerin, o Gazzeli çocukların kanlı, masum yüzleri her birinin rüyasına girecek ve her birine ebediyen kâbus olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Gazze’de çok büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, “1,5 milyon nüfuslu bir şehir, dünyanın gözü önünde, insanlığın ilgisiz bakışları altında toplu halde can çekişiyor. İnanın Filistinlilerin, uluslararası medyanın çoğunda fok balıkları kadar bile değeri yok. Gazze’de alçakça öldürülen bebeklerin, balinalar kadar bile haber değeri yok. Biz, İsrail yönetimini Hitler’e benzetince beyefendiler rahatsız oluyor. Bu İsrail yönetiminin Hitler’den ne farkı var? Bu İsrail yönetiminin Naziler’den ne farkı var? Orta Doğu’da faşizm yeniden canlanırken, Orta Doğu’da Hitler yeniden dirilirken dünya bunu daha ne kadar seyredecek? Dünya harekete geçmek için daha ne kadar bekleyecektir.” şeklinde konuştu.
‘(İHSANOĞLU) BABASINA KARŞI NANKÖR’
Konuşmasında cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu nankörlükle suçlayan Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Bu CHP adayı en son öyle bir şey yaptı ki yenilir yutulur cinsten değil. Ne diyor; benim babam Mehmet Akif’in arkadaşıydı. Geçen gün gitmiş Mehmet Akif’in mezarını ziyaret etmiş, orda kitabede İstiklal Marşı’nı okuyor ve ne diyor ‘bu dörtlük herhalde Çanakkale Şehitleri şiirinden bir parça’ diyor. Bakın; unutma değil, karıştırma değil, dil sürçmesi değil. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitleri şiirini ayırt edemeyecek kadar bu ülkeye, bu topraklara, bu millete yabancı. Babasına karşı da nankör, merhum Akif’e karşı da maalesef nankör. İstiklal Marşı’nı dahi bilmeyen bu aday, CHP’ye, MHP’ye bir kez daha hayırlı olsun.”
ERDOĞAN’DAN DEMİRTAŞ’A: YOZGAT SÜRMELİSİ’Nİ DE BAĞLAMAYLA ÇALMASINI ÖĞRENSİN
“Diyarbakır’da evlatları için feryat eden, dua eden, çocuklarının dağa çıkarılmasına itiraz eden annelere saygısızca hakaret eden bu adaya gereken dersi sandıkta vermelisiniz.” diyen Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik de eleştirilerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “O kadar terbiyesiz ki şu lafa bak, ‘Onlar parayla satın alındılar. Bu, ne demek ya? Bir Kürt annesi parayla satın alınıyor öyle mi? Bunu nasıl söylüyorsun? Bu, saygısızlığın daniskasıdır. Batıda Gezi’ci olmaktan bahseden, dans etmekten bahseden, doğuda dil değiştiren bu aday inşallah dersini alacak. Bir de şunu söyledi; güzel bağlama çalıyormuş. Ona buradan bir tavsiyede bulunayım, Yozgat Sürmelisi’ni de bağlamayla çalmasını öğrensin. 10 Ağustos’tan sonra CHP, MHP adayını da yanına alsın ‘dersini almış da ediyor ezber’ türküsünü hem çalsın hem söylesin. Hatta kendi yazdığı ‘Manisa’nın nehirleri’ türküsünü de hem çalsın hem söylesin.” diye konuştu.
Bugün, tutkuların ön planda olduğu bir dönemdesin. Enerjin yüksek, bu nedenle yeni projelere başlamak için harika bir zaman. İleriye dönük cesur adımlar atabilir, hayallerini gerçeğe dönüştürme şansını yakalayabilirsin. Ancak, aceleci davranmaktan kaçınmalısın; düşüncelerini netleştirmek, kararlarını sağlamlaştırmak için birkaç an durmayı dene.İletişimde dikkatli ol malum, bazı sözlerin yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Samimi ve açık bir diyalog, tüm engelleri aşmana yardımcı olacaktır. Özel ilişkilerde de tutku çok önemli. Partnerinle aranda derin bir bağ kurabilir, yeni heyecanlara yelken açabilirsin. Tek başına olan Koçlar, sosyal çevrelerinde yeni insanlarla tanışma fırsatları bulabilirler.Bugün sağlığına da özen göster. Fiziksel aktivitelerde bulunmak, enerjini dengelemene yardımcı olacak. İçsel huzurunu sağlamak için meditasyon yapmayı veya doğayla vakit geçirmeyi düşünebilirsin. Güne, kendine odaklanarak başlamak, hayatındaki dengeyi bulmana yardımcı olacaktır.
Bugün, içsel huzurunuzu bulmak için biraz zaman ayırmak faydalı olabilir. Kendinize karşı nazik olun ve duygusal ihtiyaçlarınıza dikkat edin. Çevrenizdeki insanlardan ilham alabilirsiniz; onların bakış açıları, günlük rutininizi renklendirebilir. İş veya kişisel projelerinizde sabırlı olmalısınız, çünkü ilerleme zaman alabilir. Maddi konularda temkinli yaklaşımınız, size istikrar getirecek. İlişkilerde ise açık iletişim, karşılıklı anlayış sağlayarak gerginlikleri azaltabilir. Bugün kendinizi ifade etmek için yaratıcı yönlerinizi kullanmaktan çekinmeyin; bu, ruh halinize olumlu dokunuşlar katacaktır. Kendinizi güvende hissetmek isteyeceksiniz, bu nedenle özel anlar için sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz. Unutmayın ki, kendinize ayırdığınız zaman, sizin için bir ödül.
Sosyal etkileşimlerde yüksek bir enerji hissedeceksin. Arkadaşlarınla yapacağın sohbetler seni yeni düşüncelere yönlendirebilir. Fikir alışverişleri, ilham verici projelerin temelini atmana yardımcı olabilir. Anlık kararlara dikkat et, zira bazı seçimlerin uzun vadede sürpriz sonuçlar doğurabilir. İnsanlarla iletişimin güçlenecek, duygusal bağları kuvvetlendirecek fırsatlar karşısında olacak, ancak aynı zamanda bazı yüzeysel ilişkilerin de yeniden değerlendirmen gerekebilir. Kendine güvenin artacak, bu sayede iş veya yaratıcı alanlarda yeni cesaret gerektiren adımlar atman mümkün. Yarınlara dair yapılan planlarda esneklik, beklenmedik gelişmelerle başa çıkabilmeni sağlayacak. Aşk hayatında, eğlenceli anlar sana keyif katacak, ortak paylaşımlar ilişkini derinleştirebilir. Unutma, düşünce gücün seni bu yolculukta yönlendirecek.
Duygusal derinlikler içinde yüzme isteği ön planda. Aile ilişkilerine ve ev hayatına yönelik hassasiyet artmış durumda. Sevdiklerinle vakit geçirmek, onlara başkalarını düşünmeden destek olmak, içsel huzurunu artıracak. Kalpten gelen hislerin peşinden gitmek, kendini ifade etme yollarını bulmak için fırsatlar içinde bulacaksın. İçsel dünyana yaptığın yolculuk, yeni farkındalıklar ve keşifler sunabilir. Kendi ihtiyaçlarına saygı göster, duygusal sınırlarını korumaya özen göster. Birbirini anlamak ve sevgi dolu bir atmosfer yaratmak, ilişkilerine derin bir bağ katacak. Problemlere karşı sabırlı ve anlayışlı yaklaşmak, çözüm yollarını açabilir. Kendine olan güvenin artsa da, çevrendeki insanların hislerini göz ardı etme. Duygusallık ve güven arayışı, ruhsal olarak seni besleyecek.
Bugün sosyal etkileşimlerin, yanınızdaki insanlara duyduğunuz sevgi ve ilgiyle dolu olacak. Denge ve uyum arayışınız, çevrenizdekileri etkileyecek. Sevdiklerinizle kurduğunuz iletişimde samimiyet ve açıklık ön planda olabilir. Bu dönemde birlikte zaman geçirmek, keyifli anılar biriktirmenizi sağlayacak.Kendinizi estetik ve sanatsal yönlerinizle ifade etme isteği artabilir; sanat veya kültürel etkinliklere katılım, ruh halinizi olumlu yönde etkileyebilir. Duygusal olarak derinleşme ihtiyacı hissedebilir, içsel dünyanızı gözden geçirebilirsiniz. Bu düşünceleri paylaşmak, daha güçlü bağlar kurmanıza yardımcı olacak.Şu anki ilişkilerinizin dinamiklerini gözden geçirmek ve hislerinizi ifade etmek için iyi bir zaman. Anlayış ve hoşgörü, sorunların üstesinden gelmenize olanak tanıyabilir. Sizi anlamalarını beklemek yerine, açıkça hislerinizi dile getirmek daha faydalı olabilir. Kendinizi şansa açtığınızda, hayatınıza yeni fırsatlar girebilir.
Ay’ın Yengeç burcunda hareket ettiği bir güne başlangıç yapıyorsunuz. Sabahın ilk saatlerinde Ay’ın Satürn ve Plüton ile yaptığı zıt açılar nedeniyle agresif bir ruh halinde olabilirsiniz. Olaylara olumlu taraftan bakmakta zorlanabilirsiniz. Devamında Ay-Venüs pozitif görünümüyle beraber aşk ilişkinizde olumlu olaylar yaşayabilirsiniz.
17:10-22:15 arası Ay boşluğa giriyor. Saatler 22:15’i gösterdiğinde ise Aslan burcuna geçiyor. Geleceğinize odaklanacağınız bir sürece giriyor olacaksınız.
Sıcak bir gün seni bekliyor, içindeki enerjiyi dışa vurmanın tam zamanı. İletişim becerilerin güçlü, arkadaşlarınla ve ailenle olan bağlarını derinleştirmek için harika bir fırsat var. Yeni insanlarla tanışabilir, ilginç sohbetlere dalabilirsin. Maceracı ruhun, seni çeşitli deneyimlere yönlendirecek. Belirsizliğin içinde bile, ilerlemeye yönelik cesur adımlar atabilirsin. Planlarını yaparken esnek kaldığında, beklenmedik fırsatlarla karşılaşabilirsin. Yaratıcılığın zirve yapmış durumda; yeni projeler üzerinde çalışmak için harika bir dönemdesin. Duygusal olarak, içsel huzuru bulmak adına meditasyon veya doğada zaman geçirme gibi aktiviteler faydalı olacaktır. Geçmişle ilgili bazı düşüncelerden arınma ihtiyacı hissedebilirsin, bu da daha ileriye odaklanmanı kolaylaştırır. Kendine güven, içindeki bilgeliğe kulak ver ve yüreğinin sesine inan. Bu gün, kendini bulmanın ve yeni hedeflere yönelmenin tam zamanı.
Saat 07:25 itibariyle boşlukta olan Ay, Başak burcuna giriş yapıyor. Ay-Venüs uyumlu etkileşimi sayesinde bugün akademik hayatınızda olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Sevdiğinizden alacağınız olumlu haberler de gününüzün güzel geçmesini sağlayabilir.
Akşam oluşan Ay-Uranüs olumlu etkisi sayesinde aniden gelişen bir seyahat planı yapabilirsiniz. Kısa süreli de olsa bu plandan vazgeçmeyin size çok iyi gelecektir.
Ay, bugünün başlamasıyla beraber Yengeç burcunda hareket ediyor. Erken saatlerde Ay’ın Satürn, devamında Plüton ile yaptığı zıt kontaklar nedeniyle sağlığınızla ilgili sert etkiler altında olacaksınız. Küçük bir şey büyüyüp alevlenebilir. Günün kalanında Ay’ın Venüs ile güzel teması sayesinde hem iş hem duygusal hayatınızda pozitif bir süreç yaşayabilirsiniz.
17:10-22:15 olduğunda Ay boşluğa giriyor. 22:15’te Aslan burcuna geçen Ay, ilişki ve evlilik konularınızın gündeme geleceği bir gece yaşatabilir.
Günün çoğunluğunda Ay, Yengeç burcunda hareket ediyor. Sabah erken saatlerde aktifleşen Ay-Satürn ve Ay-Plüton karşıtlıkları aşk hayatınızda çok sert etkiler alabileceğinizi gösteriyor. Çocuğunuzu da ihmal etmemeye dikkat edin. Ay’ın Venüs ile olumlu kontak kurduğu günün devamında ise sabahki sert etki, aşk hayatınızda romantik bir zaman dilimine dönüşebilir.
Ay, 17:10-22:15 arası boşlukta kalacak. 22:15’te de Aslan burcuna geçen Ay, psikolojik olarak durgun bir gece geçirmenize neden olabilir.