Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu suçladı. Erdoğan, “Geçen gün gitmiş Mehmet Akif’in mezarını ziyaret etmiş, orda kitabede İstiklal Marşı’nı okuyor ve ne diyor ‘bu dörtlük herhalde Çanakkale Şehitleri şiirinden bir parça’ diyor. Babasına karşı da nankör, merhum Akif’e karşı da maalesef nankör.” dedi.
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Mardin’de halka hitap etti. Van mitinginin ardından havayolu ile Mardin Havalimanı’na inen Erdoğan ve beraberindeki heyet seçim otobüs ile miting alanına geldi.
Başbakan Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına sert tepki gösterdi. “Gazze’de alçakça öldürülen bebeklerin, balinalar kadar bile haber değeri yok.” diyen Erdoğan, “Taksim’de vandallar şiddet eylemleri yaparken uluslararası medya oraya toplanıp saatlerce canlı yayın yapıyordu. Ukrayna’da, Mısır’da gençlerin ülkelerini tahrip eden eylemleri saatlerce günlerce yayınlanıyordu. Taksim’de polisimiz gaz, su kullandı diye Avrupa Birliği, Avrupa ülkeleri, batılı ülkeler bize demokrasi dersi vermeye yelteniyordu. Biber gazı için ayağa kalkan o demokratlar nerede? Polis su kullandı diye özgürlükten bahsedenler nerede? Sağa sola parmak sallayan, güya demokrasi, insan hakları dersleri veren o mütekebbirler nerede? Hiç sesleri çıkmıyor. Gazze’de ölen bebekleri, çocukları görmüyorlar. İstedikleri kadar sırtlarını dönsünler, istedikleri kadar görmezlikten, duymazlıktan gelsinler, o Gazzeli bebeklerin, o Gazzeli çocukların kanlı, masum yüzleri her birinin rüyasına girecek ve her birine ebediyen kâbus olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Gazze’de çok büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, “1,5 milyon nüfuslu bir şehir, dünyanın gözü önünde, insanlığın ilgisiz bakışları altında toplu halde can çekişiyor. İnanın Filistinlilerin, uluslararası medyanın çoğunda fok balıkları kadar bile değeri yok. Gazze’de alçakça öldürülen bebeklerin, balinalar kadar bile haber değeri yok. Biz, İsrail yönetimini Hitler’e benzetince beyefendiler rahatsız oluyor. Bu İsrail yönetiminin Hitler’den ne farkı var? Bu İsrail yönetiminin Naziler’den ne farkı var? Orta Doğu’da faşizm yeniden canlanırken, Orta Doğu’da Hitler yeniden dirilirken dünya bunu daha ne kadar seyredecek? Dünya harekete geçmek için daha ne kadar bekleyecektir.” şeklinde konuştu.
‘(İHSANOĞLU) BABASINA KARŞI NANKÖR’
Konuşmasında cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu nankörlükle suçlayan Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Bu CHP adayı en son öyle bir şey yaptı ki yenilir yutulur cinsten değil. Ne diyor; benim babam Mehmet Akif’in arkadaşıydı. Geçen gün gitmiş Mehmet Akif’in mezarını ziyaret etmiş, orda kitabede İstiklal Marşı’nı okuyor ve ne diyor ‘bu dörtlük herhalde Çanakkale Şehitleri şiirinden bir parça’ diyor. Bakın; unutma değil, karıştırma değil, dil sürçmesi değil. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitleri şiirini ayırt edemeyecek kadar bu ülkeye, bu topraklara, bu millete yabancı. Babasına karşı da nankör, merhum Akif’e karşı da maalesef nankör. İstiklal Marşı’nı dahi bilmeyen bu aday, CHP’ye, MHP’ye bir kez daha hayırlı olsun.”
ERDOĞAN’DAN DEMİRTAŞ’A: YOZGAT SÜRMELİSİ’Nİ DE BAĞLAMAYLA ÇALMASINI ÖĞRENSİN
“Diyarbakır’da evlatları için feryat eden, dua eden, çocuklarının dağa çıkarılmasına itiraz eden annelere saygısızca hakaret eden bu adaya gereken dersi sandıkta vermelisiniz.” diyen Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik de eleştirilerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “O kadar terbiyesiz ki şu lafa bak, ‘Onlar parayla satın alındılar. Bu, ne demek ya? Bir Kürt annesi parayla satın alınıyor öyle mi? Bunu nasıl söylüyorsun? Bu, saygısızlığın daniskasıdır. Batıda Gezi’ci olmaktan bahseden, dans etmekten bahseden, doğuda dil değiştiren bu aday inşallah dersini alacak. Bir de şunu söyledi; güzel bağlama çalıyormuş. Ona buradan bir tavsiyede bulunayım, Yozgat Sürmelisi’ni de bağlamayla çalmasını öğrensin. 10 Ağustos’tan sonra CHP, MHP adayını da yanına alsın ‘dersini almış da ediyor ezber’ türküsünü hem çalsın hem söylesin. Hatta kendi yazdığı ‘Manisa’nın nehirleri’ türküsünü de hem çalsın hem söylesin.” diye konuştu.
Bugün, içsel huzurun peşinden koşmak isteyebilirsin. Duygusal dengenin önem kazandığı bu dönemde, kendine zaman ayırmak ve doğayla bağlantı kurmak ruhunu besleyecek. İş ve özel hayattaki maddi konulara dikkat etmelisin; harcama alışkanlıkları üzerinde düşünmek, geleceğini daha sağlam temellere oturtmanı sağlayabilir. Sosyal ilişkilerde ise güven arayışın artabilir; bu sayede yakın çevrenle olan bağlarını güçlendirmek adına fırsatlar bulacaksın. Yavaş ve kararlı adımların, hedeflerine ulaşmana yardımcı olacak. Bugün, sevgi dolu bir atmosfer içinde kalmana olanak tanınacak; hislerini açıkça ifade etmekten çekinme. Kendini ifade ederken, estetik zevkine de özen göstermek, yaratıcılığını açığa çıkarabilir.
Duygusal derinlik içinde kaybolmuş hissedebilirsin, içinde bulunduğun duygusal dalgalanmalar seni yeniden değerlendirmeye yönlendirebilir. İletişim konusunda dikkatli olmalısın, çünkü sözlerin yanlış anlaşılabilir. Sevgi ve aile ilişkilerine yönelik hassasiyetin artacak. Özel hayatındaki kişilerle paylaşımda bulunmak, seni ruhsal olarak rahatlatabilir. İş yaşamında sabır kazanmalısın; kararların üzerinde düşünmek, elde edeceğin başarıları artırabilir. Kendine ve sevdiklerine karşı nazik olmayı unutma. Duygusal dengeye ulaşmak için içsel huzurunu bulmana yardımcı olacak şeylere yönelmek faydalı olacak. Düzenli bir gündelik yaşam kurmak, dinginliğini artırabilirsin. Unutma, sevdiklerin yanında olmak, güçlü bir destek kaynağı oluşturacak.
Bugün özgüvenin zirveye çıkabilir; etrafındaki insanları etkileyip ilham verme gücünü hissedeceksin. Sosyal ortamlarda parlamak, dikkat çekmek senin için son derece doğal. Sanatsal yönlerin ön plana çıkabilir, yaratıcılık akışına kapılıp yeni projelere yönelmek isteyebilirsin. İlişkilerde ise samimiyetin ve içtenliğin sayesinde derin bağlar kurma fırsatları ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, ego çatışmalarından uzak durmak önem taşıyor; insanları dinlemek ve empati kurmak, liderliğini pekiştirecektir. Kendine özgü tarzını yansıtırken, diğerlerini de içtenlikle desteklemeyi unutma. Unutma, cömertliğin ve pozitif yaklaşımın, ruh halini yükseltmenin yanı sıra sevgi ve dostluk da getirebilir. Kendine olan inancın, bugün tüm kapıları aralamana yardımcı olacaktır.
Gün içerisinde Ay, 11:06-13:04 aralığında boşlukta kalıyor. Devamında 13:04’te sizlerin burcuna geçiyor. Enerjinizin arttığı bir güne devam ediyorsunuz. Kendinizle ilgili vakit harcamak isteyebilirsiniz.
Gönül ilişkinizde bazı durumları abartmaya meyilli olabilirsiniz. Sakin kalarak geçmişteki hataları tekrarlamamanızda yarar var.
Keşif ve macera arzusu içindesin, yeni fikirler ve deneyimlerle dolup taşmayı hissediyorsun. Yaratıcılığın tavan yapmış durumda; ilham kaynaklarını keşfedeceğin bir gün. Sosyal çevrenle olan etkileşimlerin canlılık kazanıyor, yeni bağlantılar kurmak için fırsatlar sunuluyor. İçsel bir huzur arayışındasın, bu nedenle meditasyon veya doğada zaman geçirmek ruh halini olumlu yönde etkileyebilir. Gelecekle ilgili planlar yaparken cesur olmalı, içgüdülerine güvenmelisin. Risk almaktan çekinme, başarı sana bir adım kadar yakın. Bugün, kalbinin sesine kulak vermek ve yapmadığın şeylere yönelmek için ideal.
İş hayatında alacağın sorumluluklar artarken, bu durum seni daha disiplinli ve kararlı biri haline getirebilir. İnisiyatif alarak projeleri yönetme becerin öne çıkacak. Fakat, mükemmeliyetçilik eğilimlerinle başa çıkmayı öğrenmelisin; bazen esneklik göstermek de değerlidir. Aile içindeki meselelerde, sevdiklerinle aranda köprüler kurmaya çalışmak, ilişkileri derinleştirecek. Duygusal olarak, kendini baskı altında hissettiğin anları nasıl yöneteceğin önemli. Kendi ihtiyaçlarına zaman ayırmayı ihmal etme; içsel huzurunu bulmak için kendine biraz alan tanıman gerekebilir. Sosyal hayatın, beklenmedik bir fırsatla canlanabilir. Arkadaş çevrendeki birinin desteği, yeni kapılar açabilir. Gelecekle ilgili hayallerini gerçekleştirmek adına atılacak adımlar, seni beklediğin başarıya götürebilir; ancak sabırlı olmayı unutma.